Ingrediënten:
- 200 gr. ui
- 50 gr. olijfolie
- 750 gr. aardappelen
- 220 cl. warm water
- 8 eieren
- Zout
Bereiding:
- Schil de ui en snipper hem in twee helften. Doe de twee helften in de mengbeker en hak fijn gedurende 5 sec., snelheid 4.
- Voeg de oljfolie toe en sauteer gedurende 10 min., varoma temperatuur, snelheid 1.
- Schil intussen de aardappelen en snijd hem in blokjes.
- Breng de vlinder aan. Doe de aardappelen, het warme water en een beetje zout. 16 min., varoma temperatuur, stand roeren. , vel. cuchara. (De kooktijd is afhankelijk van het soort aardappel).
- Bewaar de aardappelen in een apart kommetje.
- Verwijder de vlinder en doe de eieren, en een beetje zout. Meng gedurende 10 seg., snelheid 4.
- Doe de aardappelen en hak gedurende 6 seg., snelheid 3.
- Verhit de diepe pan en doe er een scheutje olijfolie.
- Giet het aardappel ei mengsel in de pan en laat de tortilla nu zacht garen.
- Laat het geheel zachtjes bakken tot de bovenkant begint te stollen.
- Dek met een bord (minstens ter grootte van de braadpan) de pan af en draai de tortilla op het bord.
- Laat de tortilla vervolgens weer in de pan glijden en bak de andere kant (ong. 3-4 minuten) en je bent klaar om te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten