Ingrediënten:
- 250 gr. ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 415 gr. de bloem
- 125 gr. poedersuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 1/2 koffielepel zout
- Gekleurd fondant
Bereiding:
- Weeg de bloem af in de mengbeker. Giet de zout en mix met de bloem. Bewaar de bloem in een apart kommetje.
- Weeg de poedersuiker af in de mengbeker. Bewaar hem in een apart kommetje.
- Voeg de boter in de mengbeker. Mix 1 minuut, snelheid 3.
- Snelheid 3. Voeg geleidelijk de poedersuiker in de mengbeker, een eetlepel per keer. Spatel de zijkanten zo nodig bij.
- Snelheid 3. Voeg de vanille extract en geleidelijk de bloem in de mengbeker, een eetlepel per keer. Spatel de zijkanten zo nodig bij.
- Giet het deeg uit op een lang stuk plasticfilm en maak een bol.
- Verdeel de bol in 4 bolletjes, bedek met plasticfilm en laat minstens 35 minuuten in de koelkast tot het stevig aanvoelt.
- Laat de oven voorwarmen op 170º.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit (ongeveer 5 cm dik). Steek met een uitsteker.
- Leg de koekjes op en bakplaat die met bakpapier bedekt is.
- Bak ze gedurende ongeveer 12 minuten.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Decoreren ze met fondant.
Bron: Sugar Mur
Hola, soy de Barcelona y normalmente uso como nick boterkoekjes. Por eso encontré tu blog :) Estas galletas estan tan bien hechas que da pena comérselas. Buen trabajo :)
BeantwoordenVerwijderen